Πώς τον λένε τον θεό σου : απορίες παιδιών για πέντε θρησκείες - Holleben, Jan von, 1977- (Μεταίχμιο, 2017)
Γιατί δεν υπάρχει γυναίκα Πάπας; Γιατί οι αγελάδες είναι ιερές για τους ινδουιστές; Γιατί οι Εβραίοι δεν τρώνε ζελεδάκια, και τι ακριβώς είναι η μετενσάρκωση; Κι ο Βούδας ήταν στ' αλήθεια τόσο χοντρός; Χριστιανισμός, ιουδαϊσμός, ισλαμισμός, ινδουισμός και βουδισμός. Πέντε διαδεδομένες θρησκείες, δεκάδες παιδικές απορίες! Η συγγραφέας και το επιτελείο της από θρησκειολόγους δίνουν τις απαντήσεις σε αυθόρμητες ερωτήσεις παιδιών, με χιούμορ, προσιτή γλώσσα και εντυπωσιακές εικόνες. Ένα βιβλίο για τον πολύχρωμο κόσμο των θρησκειών, μέσα από τα μάτια των παιδιών. • Ένα βιβλίο που απαντάει με ευθύτητα και ειλικρίνεια σε κάθε ερώτηση σχετικά με όλες τις θρησκείες του κόσμου. • Εξηγεί με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο εύλογες απορίες των παιδιών για τον αντιφατικό και άγνωστο κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν. • Μαθαίνει στα παιδιά να αναγνωρίζουν και να σέβονται τη διαφορετικότητα, όπου τη συναντούν. • Αντικειμενικά εξηγεί τον πυρήνα κάθε θρησκείας, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την πίστη όσο και την επιστήμη.