Ήρεμος εγώ, ξεχάστε το : μια ιστορία για τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, με υπερκινητικότητα & παρορμητικότητα - Πατρικίου Σκόνδρα, Αναστασία (Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις, 2017)
Μέσα από την ιστορία του Γρηγόρη -ενός βιαστικού και ζωηρού παιδιού που η παρορμητικότητά του δυσκολεύει τις σχέσεις του με τους γονείς, τους δασκάλους και τους φίλους του- συζητείται η βάση και η ποιότητα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής με Υπερκινητικότητα και Παρορμητικότητα. Μ' αυτόν τον τρόπο γίνεται σαφές ότι η συζήτηση με το παιδί σχετικά με τα συναισθήματά του μπορεί να βελτιώσει τόσο τις συναισθηματικές του εντάσεις όσο και τις σχέσεις με τους γύρω του. Στο βιβλίο φαίνεται ανάγλυφα και απλά πόση αξία έχει η σκέψη γύρω από ένα συναίσθημα που πιέζει για να εκτονωθεί.