Το φιλί της λύκαινας : μυθιστόρημα - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους, 2016)
Ένας μυστηριώδης ασυνήθιστος παππούς περνάει με τον δωδεκάχρονο εγγονό του ένα καλοκαίρι όλο απρόοπτα. Παρέα τους μια λύκαινα αλληγορική, μια λύκαινα συμβολική, μα και μια λύκαινα μικρή και ολοζώντανη! Τα απρόσμενα που τους συμβαίνουν και οι ιστορίες οι αληθινές που αφηγείται ο παππούς πλέκουν μια υπόθεση απροσδόκητη, υφασμένη από οικογενειακές παρεξηγήσεις αλλά και κοινωνικές συγκρούσεις που τις έζησε από κοντά κι ακόμα καθορίζουν τον ταραγμένο κόσμο μας.