Το χριστουγεννιάτικο ρομπότ και άλλες ιστορίες - Σίνου, Κίρα, 1923-2007 (Κέδρος, 2001)
Αγουροξυπνημένος ο Αϊ Βασίλης ρίχνει μια τελευταία ματιά στο σάκο του. Κι αν τα δώρα δεν φτάσουν για όλους; Ας είναι καλά ο μικρός καλικάντζαρος που θα τον βοηθήσει... Μα που είναι οι τάρανδοι για να σύρουν το έλκηθρό; Κάτι έκαναν πάλι αυτοί οι κατεργάρηδες οι άγγελοι! Και τώρα, πως θα προλάβει;