Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες : τα νερά τα ακίνητα - Αγγελίδου, Μαρία, 1957- (Μυθολογικά παραμύθια : Ήρωες ;, 2017)
Τον καιρό που η Γη ήταν ακόμη καινούρια, τις δουλειές τις πολύ δύσκολες, τις ακατόρθωτες, τις έκαναν οι ήρωες. Και πρώτος ανάμεσά τους ο Ηρακλής, που κατάφερε να νικήσει και τα Νερά τα Ακίνητα: τα νερά μιας λίμνης τόσο καλά κρυμμένης, που κανένας δεν την έβλεπε τα νερά όπου είχαν βρει κρυψώνα και φωλιά τα 'Αφαντα Πουλιά της Στυμφαλίας.