Ο ταύρος της Κρήτης : τα νερά της θάλασσας - Αγγελίδου, Μαρία, 1957- (Μυθολογικά παραμύθια : Ήρωες, 2017)
Τον καιρό που η Γη ήταν ακόμη καινούρια, τις δουλειές τις πολύ δύσκολες, τις ακατόρθωτες, τις έκαναν οι ήρωες. Και πρώτος ανάμεσά τους ο Ηρακλής, που τα 'βαλε ακόμα και με τα Νερά της Θάλασσας, που είναι τα πιο δύσκολα και τα πιο άγρια απ' όλα όσα υπάρχουν. Γιατί στην αρμύρα και στον αέρα τους καβάλα κατάφερε να βρει και να πιάσει ζωντανό τον Ταύρο της Κρήτης.