Το χρυσό μολύβι - Λεμπέσης, Γιώργος (Ευέλικτη Ζώνη, φιλαναγνωσία : Βατόμουρο, 2017)
Η Νεκταρία εύχεται να γνωρίσει τη νεράιδα Αλθέηα και να ζήσει μαζί της ένα ονειρεμένο ταξίδι. Η ευχή της πραγματοποιείται κι έτσι οι δυο τους, πάνω σε ένα χρυσό μολύβι, ταξιδεύουν σε μια χώρα που δεν υπάρχει στον χάρτη. Γνωρίζουν φανταστικά πλάσματα, όπως ο Γκλον Παπγιόν, και τα βοηθούν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Η Νεκταρία διαπιστώνει την τεράστια δύναμη που κρύβεται μέσα της και συνειδητοποιεί πόσο πολύ αξίζει να μάχεται κανείς για τη ζωή του, παρά τα μεγάλα ή μικρά εμπόδια. 'Αλλωστε, όπως έλεγε και ο Γκλον Παπγιόν: «Όταν δεν μπορείς να αποφύγεις την καταιγίδα, μάθε να χορεύεις στη βροχή».