Το ποντίκι στη στέγη - Παράσχου, Σοφία, 1954- (Ευέλικτη Ζώνη, φιλαναγνωσία : Βατόμουρο, 2016)
Ο Ρόμπι είναι ένα παραχαϊδεμένο ποντικάκι που όλη μέρα κάθεται χωρίς να κάνει τίποτα. Όταν ο πατέρας του, απογοητευμένος, ρωτά τον βιβλιοπόντικα ξάδελφό του τι να κάνει με τον τεμπέλη γιο του, εκείνος του λέει: ''Ο Ρόμπι πρέπει να ταξιδέψει μακριά από την ασφάλεια του σπιτιού, να γνωρίσει τον κόσμο και να αποκτήσει εμπειρίες''. Έτσι ο Ρόμπι ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι γεμάτο περιπέτειες αλλά και γνώσεις, από το υπόγειο του σπιτιού μέχρι τα κεραμίδια της στέγης...