Περιπέτεια στο τσαμπουκαλονήσι - Φούρκα, Πέγκυ (Ευέλικτη Ζώνη, φιλαναγνωσία : Βατόμουρο, 2015)
Αυτή τη φορά η Μιράντα ξεκόβει από την παρέα των επτά. Ενώ οι άλλοι έξι -πέντε παιδιά κι ένας σκύλος για την ακρίβεια- παίζουν και γυμνάζονται, εκείνη, ξαπλωμένη στον καναπέ, αφήνεται στη μαγεία της μικρής οθόνης με όλες τις συνέπειες. Τα πράγματα όμως θ αλλάξουν όταν ξαφνικά κι ανέλπιστα βρεθεί στην Τεμπελχανία. Τι επιδιώκει αλήθεια η πονηρή Τεμπελχανούμ Ξαπλαρίδα και με ποιο σχέδιο, παρέα με το περίεργο αρχοντόπουλο και τον σκύλο του, θα εξουδετερώσει τα μάγια της; Ένα κεφάτο βιβλίο που αποδεικνύει ότι η γνώση και η ψυχαγωγία μπορούν να προχωρούν χέρι χέρι στον δρόμο της εκπαίδευσης των παιδιών μας.