Φτερό στον άνεμο - Trottier, Maxine (Παιδική βιβλιοθήκη / Λιβάνη, 2017)
Η 'Αννα φεύγει από το σπίτι της με την οικογένειά της και περιπλανιούνται αναζητώντας καλύτερη ζωή. Μερικές φορές αισθάνεται σαν πουλί που πετά στον Βορρά την άνοιξη και μεταναστεύει στον Νότο το φθινόπωρο. 'Αλλες πάλι αισθάνεται σαν λαγός που ζει σε ένα εγκαταλελειμμένο λαγούμι, καθώς η οικογένειά της μετακομίζει σε κάποιο προσωρινό κατάλυμα. Τις περισσότερες φορές όμως αναρωτιέται πώς θα ήταν να μένει μόνιμα σε έναν τόπο.