Φεύγει έρχεται - Κοντολέων, Άννα (Καλειδοσκόπιο, 2017)
ΦΕΥΓΕΙ ο Φοίβος... κι ετοιμάζεται να ταξιδέψει -πρώτη φορά μόνος του- για διακοπές στην πόλη που γεννήθηκε στο Νότο. ΕΡΧΕΤΑΙ ο Φοίβος... κι ο Λέανδρος, η Φοίβη, ο Άρης, η Μέλπω και τα δίδυμα -ο Φρίξος και η Έλλη- προετοιμάζονται για τον ερχομό του και ανυπομονούν. Ο Μάνος και η Άννα Κοντολέων, μας χαρίζουν τη δική τους ματιά στη σύγχρονη μετανάστευση. Η Ελένη Γεωργοστάθη έγραψε για το βιβλίο: Ένα πανέμορφο εικονογραφημένο βιβλίο όπου μικρές καθημερινές εικόνες χτίζουν προσδοκίες, κάνοντάς σε κι εσένα να ονειρευτείς τις μέρες εκείνες που θα περάσει ο μικρός Φοίβος κοντά στους συγγενείς του, να συμμεριστείς την κοινή αγωνία τους και τη λαχτάρα τους. Με το συναίσθημά σου να απελευθερώνεται λυτρωτικά εκεί ακριβώς που τελειώνουν οι προσδοκίες κι αρχίζουν οι μέρες της κοινής ζωής των ηρώων. Ένα βιβλίο αισιόδοξο, ζωντανό, αληθινό, που σε κάνει να συλλογιστείς όλες τις ιστορίες μετανάστευσης κοντινών και μακρινών σου ανθρώπων που ξέρεις, και που, χωρίς να εκβιάζει το συναίσθημα, μιλά κατευθείαν στην καρδιά σου.