Ποιός έκλεψε τον ήλιο - Γεωργέλλη, Κλαίρη, 1977- (Παπαδόπουλος, 2016)
Κάπου πολύ μακριά από εδώ και λίγο πιο πέρα από εκεί, σε ένα μικρό χωριό,είχαν όλοι αποκοιμηθεί. "Ξυπνήστε!" λάλησε ο κόκορας,όπως κάθε πρωί. Μα ο ήλιος είχε εξαφανιστεί! Όλοι τότε είχαν μπερδευτεί! Ποιος έκλεψε τον ήλιο... και γιατί;