Ο τετραπέταλος - Στρουμπούλη, Αγγελική (Καστανιώτης, 2017)
Στο πανέμορφο νησί της Ύδρας με τα κρυστάλλινα νερά και τα γραφικά σπιτάκια η ζωή είναι διαφορετική. Δεν υπάρχουν καθόλου αυτοκίνητα, ούτε λεωφορεία και μηχανάκια. Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν για τις δουλειές και τις μετακινήσεις τους γαϊδουράκια. Αυτά είναι που σηκώνουν όλα τα βάρη στις δυνατές τους ράχες. Όμως οι άνθρωποι δεν φέρονται καλά στα καημένα τα ζώα. Τα υπερφορτώνουν και τα κακομεταχειρίζονται. Ο πιο έξυπνος γάιδαρος του νησιού είναι ο Τετραπέταλος. Και τον πνίγει η αδικία αυτή! Έτσι λοιπόν αποφασίζει να αναλάβει δράση και πείθει όλα τα γαϊδουράκια να εγκαταλείψουν τους ανθρώπους. Τι θα συμβεί όμως τότε; Μπορούν οι νησιώτες να ζήσουν χωρίς τα γαϊδούρια; Μπορούν τα γαϊδούρια να επιβιώσουν χωρίς τους ανθρώπους; Μια συναρπαστική και παιδαγωγική ιστορία για παιδιά κάθε ηλικίας. Μια ιστορία για τη φιλία, τη συνεργασία, την ευγνωμοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό.