Αποχρώσεις της γης : μέχρι την άκρη του σύμπαντος. - Revis, Beth (Μυθιστορήματα φαντασίας, 2013)
Με καύσιμο το ψέμα, με οδηγό το χάος, έφτασαν στο σπίτι τους. Τώρα; Μετά το μακρινό και αγωνιώδες ταξίδι στην άκρη του σύμπαντος που ξεκίνησε με το Μέχρι την άκρη του σύμπαντος και συνεχίστηκε με το Ένα εκατομμύριο ήλιοι, έφτασε το τελευταίο βιβλίο της εκπληκτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας, όπου η έμπειρη Μπεθ Ρέβις οδηγεί τους 1456 επιβάτες του διαστημικού σκάφους "Καλό Κατευόδιο" στον πλανήτη που τόσο ποθούσαν: την Κενταυρο-Γη. Εκεί η Έιμυ και ο Πρεσβύτερος αφήνουν πίσω τους τους καταπιεστικούς τοίχους του σκάφους κι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή. Όμως η νέα Γη δεν είναι ο παράδεισος που έλπιζαν να βρουν. Εδώ υπάρχουν τεράστια πουλιά σαν πτεροδάκτυλοι, μοβ λουλούδια με τοξίνες που παραλύουν σώμα και μυαλό και μυστηριώδη, ανεξήγητης προέλευσης ερείπια μέσα στα οποία κρύβονται ανατριχιαστικά μυστικά. Και το χειρότερο απ' όλα; Οι πρώην επιβάτες του σκάφους «Καλό Κατευόδιο» δεν είναι μόνοι τους πάνω στον πλανήτη! Αν η Έιμυ κι ο Πρεσβύτερος θέλουν να σώσουν την αποικία που παλεύουν να χτίσουν και να ζήσουν ο ένας δίπλα στον άλλον, πρέπει να ανακαλύψουν ποιος -ή τι- βρίσκεται εκεί έξω. Θα πρέπει να κοιτάξουν βαθιά μέσα τους για να βρουν τι είναι αυτό που τους κάνει ανθρώπους, τι τους ενώνει, τι τους χωρίζει από αυτό που φοβούνται. Γιατί, αν καταρρεύσει η αποικία, όλα όσα έχουν θυσιάσει -φίλους, οικογένεια, ζωή πάνω στη Γη- δε θα σημαίνουν τίποτα... Η Ρέβις ολοκληρώνει την αγαπημένη μας τριλογία επιστημονικής φαντασίας με τον πιο εκρηκτικό και απρόσμενο τρόπο!