Ένα εκατομμύριο ήλιοι : μέχρι την άκρη του σύμπαντος. - Revis, Beth (Μυθιστορήματα φαντασίας, 2012)
Στο πρώτο μέρος της τριλογίας, είδαμε την Έιμυ να ξυπνά βίαια από την κατάσταση κρυογονικής ψύξης που βρισκόταν και να διαπιστώνει ότι η ζωή όλων πάνω στο διαστημόπλοιο "Καλό Κατευόδιο", που κατευθύνεται προς έναν νέο πλανήτη, ήταν στο έλεος του τυραννικού Πρεσβύτατου. Έτσι, συμμαχεί με τον ατίθασο και γοητευτικό γιο του, τον Πρεσβύτερο, και δίνουν τέλος στην τυραννία που ασκούσε ο πατέρας του. Η πρώτη, συμβολική κίνηση του Πρεσβύτερου στη νέα εποχή για το "Καλό Κατευόδιο" είναι να διακόψει την παραγωγή του Φάιντους, του πανίσχυρου ναρκωτικού που διατηρούσε όλους όσοι βρίσκονταν στο διαστημόπλοιο σε καταστολή. Το αποτέλεσμα; Εκεί που η ζωή πάνω στο "Καλό Κατευόδιο" προχωρούσε χάρη στα ψέματα, τώρα σκιάζεται από τη συνεχή απειλή μιας επανάστασης. Επιπλέον, έρχονται στο φως κάποια πολύ ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του διαστημόπλοιου. Ο στόχος του ταξιδιού απομακρύνεται. Η Έιμυ κι ο Πρεσβύτερος πρέπει να συνεργαστούν για το καλό όλων... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)