Το δέντρο που κάνει μωρά - Blackall, Sophie (Παιδικό / Μεταίχμιο, 2016)
Από πού έρχονται τα μωρά; Αργά ή γρήγορα όλα τα παιδιά κάνουν αυτή την ερώτηση. Και η απάντηση συνήθως δεν είναι ούτε εύκολη ούτε διασκεδαστική, για τους περισσότερους γονείς. Στο βιβλίο αυτό, ένα μικρό αγόρι ρωτάει τους πάντες, από την μπέιμπι σίτερ του μέχρι τον ταχυδρόμο, και παίρνει ένα σωρό αστείες απαντήσεις, ώσπου οι γονείς του του εξηγούν όσα πρέπει να γνωρίζει. Η βραβευμένη Σόφι Μπλάκολ εισάγει τα παιδιά στις βασικές έννοιες γύρω από αυτό το θέμα, με τρόπο κατανοητό και κατάλληλο για τις μικρές ηλικίες, σ ένα βιβλίο με απολαυστική εικονογράφηση, που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των νεαρών αναγνωστών.