Σύντομη παγκόσμια ιστορία. Τόμος 1ος - Wells, Herbert George, 1866-1946 (Τσέπης Αγκυρας ιστορία)
Ξεκινώντας από την καταγωγή της Γης και καταλήγοντας στα αποτελέσματα του Πρώτου Παγκόσμιου πολέμου, η Σύντομη ιστορία του κόσμου συνθέτει μια πολύπλευρη και συναρπαστική αφήγηση με θέμα την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Ο Ουέλς εξετάζει ποικίλα ιστορικά στάδια όπως η Νεολιθική Εποχή, η εμφάνιση του Ιουδαϊσμού, ο Χρυσός Αιώνας της Αθήνας, η ζωή του Χριστού, η άνοδος του Ισλάμ, η ανακάλυψη της Αμερικής και η Βιομηχανική Επανάσταση. Το βιβλίο παραμένει από τα πιο ευανάγνωστα του είδους του. Πνευματώδες, γραμμένο με οξυδέρκεια, το βιβλίο του Ουέλς Σύντομη ιστορία του κόσμου αντανακλά πλήρως τις πολιτικές πεποιθήσεις του συγγραφέα, καθώς και την αποφασιστική αφοσίωσή του στην ανθρώπινη πρόοδο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)