Λουδοβίκος ο πρώτος : βασιλέας των προβάτων - Tallec, Olivier, 1970- (Angelus Novus, 2016)
Στην κορυφή του λόφου, εκεί που φυσάει πολύ, μια κορώνα έρχεται και κάθεται στο κεφάλι του Λουδοβίκου Αρνή, που βόσκει παρέα με τα υπόλοιπα πρόβατα. Αμέσως ο Λουδοβίκος σηκώνεται στα πισινά του πόδια, παίρνει ύφος βασιλικό, αλλάζει όνομα, βρίσκει σκήπτρο, βρίσκει θρόνο, βρίσκει ακόμα και βασιλικό κρεβάτι. Στο τσάκα-τσάκα καταπιάνεται και μ όλες τις βασιλικές δουλειές: βγάζει λόγους, πάει για κυνήγι, κάνει περιπάτους στο βασιλικό του κήπο, προσκαλεί σπουδαίους μουσικούς, υποδέχεται πρεσβευτές, οργανώνει στρατό, βγάζει νόμους, διώχνει τα μαύρα πρόβατα από το βασίλειό του. Ώσπου φυσάει ξανά ο αέρας, και του παίρνει την κορώνα...