Η περίεργη υπόθεση της μπλε επιδημίας - Stilton, Geronimo (Ξεκαρδιστικές ιστορίες, 2014)
Αγαπητά μου τρωκτικά, Εδώ στην Ποντικόνησο, όλα τα βιβλία μου έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Πρόκειται για ξεκαρδιστικές περιπέτειες, πιο τρυφερές από τη φέτα , πιο νόστιμες από τη γραβιέρα και πιο αρωματικές από την παρμεζάνα Είναι ιστορίες που θα σας μείνουν αξέχαστες, σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον. «Συναγερμός στην Ποντικούπολη! Μια περίεργη επιδημία απειλεί την υγεία όλων των ποντικών! Κάλεσα λοιπόν αμέσως τον καθηγητή Ποντικόσφκι, τον πιο φημισμένο επιστήμονα και ερευνητή στην Ποντικόνησο, που αμέσως στρώθηκε στη δουλειά μαζί με την επιστημονική του ομάδα για να ανακαλύψει τον τρόπο θεραπείας. Όμως κάποιοι προσπαθούν να τον εμποδίσουν. Σίγουρα θα χρειαστώ τη βοήθεια του Ηρακλή Ποντιρό σ αυτή την υπόθεση...»