Η δασκάλα των χρωμάτων - Δημόκα, Κατερίνα (Διαβάζω ιστορίες, 2016)
Μετά τη σκληρή διαταγή του βασιλιά Μονόχρωτου να απαγορεύσει όλα τα χρώματα, εκτός από το γκρίζο, στην Γκρίζα Πολιτεία εμφανίζεται η Δόνα Ανεζίνα, ξακουστή δασκάλα και ταξιδιώτισσα. Μαθαίνει στα παιδιά τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις φυλές του κόσμου, τους μαθαίνει όλα όσα ξέρει. Και τα χρώματα ξεχύνονται. Κοραλλένια κόκκινα, πράσινα σμαραγδένια, κίτρινα της βανίλιας και πορτοκαλί του κρόκου, θαλασσινά μπλε, μωβ μελιτζανιά, ροζ του τριαντάφυλλου... Ποια όμως θα είναι η αντίδραση του σκληρού βασιλιά; Θα καταφέρει η δύναμη της αγάπης να μαλακώσει τη σκληρή καρδιά του;