Ο γύρος του κόσμου των παιδιών : μυθιστορηματάκι για πολύ μικρά και πολύ μεγάλα παιδιά - Ξενόπουλος, Γρηγόριος, 1867-1951 (Θησαυροί από τη διάπλαση των παίδων : Η Κυρα-Μάρθα, 2000)
Ένα ταξίδι στο άγνωστο με κωπηλάτη τέσσερα παιδιά και τη λαχτάρα τους να γνωρίσουν τον κόσμο. Mια μικρή παρέα με πρώτο και καλύτερο το γενναίο Γιαννάκη και την ξαδέλφη του τη δυναμική Κική, τον πιο μικρό απ' όλους τον Μπέμπη και το δραστήριο Παυλή, μόλις μένουν μόνοι για λίγο, δοκιμάζουν να ταξιδέψουν με μία «φρεγάτα». Ένα αλλιώτικο «μάθημα γεωγραφίας» με χιούμορ, φαντασία, αγωνία και απροσδόκητους κινδύνους, γραμμένο για να γοητεύσει τους μικρούς αναγνώστες.