Ο Σαυρής θέλει κατοικίδιο - Krause, Ute (Παιδικό / Μεταίχμιο, 2016)
Ο μικρός δεινόσαυρος Σαυρής θέλει τόσο πολύ ένα κατοικίδιο! Θα προτιμούσε έναν τοσοδούλη πτερόσαυρο ή έναν μικρούτσικο βροντόσαυρο. Αλλά και με ένα πρωτόγονο ψάρι ευχαριστημένος θα ήταν. Οι γονείς του όμως δεν πιστεύουν ότι είναι σε θέση να φροντίσει μόνος του ένα κατοικίδιο. «Θα σας το αποδείξω!» φωνάζει ο Σαυρής πεισματικά και έχει μάλιστα και το σχέδιό του: Βάζει μια αγγελία όπου γράφει ότι αναλαμβάνει να φροντίζει κατοικίδια. Όταν όμως την άλλη μέρα τού χτυπάει την πόρτα ο πρώτος πελάτης, ο Σαυρής μένει με το στόμα ανοιχτό...