Ο Σαυρής και η φωνακλού Λούσι - Krause, Ute (Παιδικό / Μεταίχμιο, 2016)
Ο Σαυρής είναι ξετρελαμένος με το κατοικίδιό του, τον πρωτόγονο άνθρωποι με το όνομα Λούσι - πάνω απ' όλα επειδή η Λούσι μπορεί και μιμείται τέλεια όλους τους ήχους. Δυστυχώς όμως στους γονείς του δεν αρέσει καθόλου που η Λούσι είναι ικανή να κράζει για ώρες ολόκληρες σαν πρωτόγονο πουλί ή να ουρλιάζει σαν φάλαινα. «Πρέπει να σταματήσει αυτό! Αλλιώς δεν μπορούμε να κρατήσουμε εδώ τη Λούσι» λένε οι γονείς του. Απελπισμένος ο μικρός δεινόσαυρος γράφει τη Λούσι σε ένα ειδικό σχολείο για κατοικίδια και ελπίζει ότι εκεί θα μάθει καλούς τρόπους το γρηγορότερο δυνατό...