Ο μικρός γίγαντας - Guerrero, Andres (Αιώρα, 2016)
Η ζωή στο χωριό των γιγάντων δεν είναι καθόλου εύκολη για τον μικρό γίγαντα. Όλα του πέφτουν μεγάλα! Δεν μπορεί να διασχίσει το ποτάμι με μια δρασκελιά ούτε να μυρίσει τα σύννεφα όταν περνούν χαμηλά! Αποφασίζει λοιπόν να κάνει ένα ταξίδι, αναζητώντας έναν κόσμο που να του ταιριάζει καλύτερα. Υπάρχει ένα μέρος που χωράς και που σε χωράει. Ψάξε να το βρεις! Αναζήτησε αυτό που θέλεις αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει, μη συμβιβάζεσαι με τα λιγότερα· γιατί ο άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες και επιθυμίες, τα δικά του μέτρα και τα δικά του όνειρα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)