Ο Ακίμ τρέχει - Dubois, Claude K., 1960- (Επόμενος Σταθμός, 2017)
Ο Ακίμ είναι ένα παιδί, θύμα του πολέμου. Η ιστορία του είναι η ιστορία χιλιάδων παιδιών που εξαναγκάστηκαν σε φυγή από τον τόπο τους και βρέθηκαν μόνα σ' έναν ξένο τόπο. Ο Ακίμ τρέχει να σωθεί από έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κατανοήσει, φτάνοντας στο "σημείο μηδέν", εκεί ποι οι πεποιθήσεις των ανθρώπων κρατάνε στα χέρια τους το μέλλον του. [... είναι ένα σπαραχτικό βιβλίο για τα ασυνόδευτα παιδιά του πολέμου: ένα βιβλίο που δημιουργεί στα άλλα παιδιά, της ειρήνης, τις καίριες ερωτήσεις για τον υπαρκτό κόσμο που τους περιβάλλει, ένα βιβλιό που τους γεννάει την υπόνοια πως η ζωή δεν είναι τελικά τόσο ωραία μα με κάθε τρόπο θα πρέπει να την κάνουμε: γιατί στο τέλος ο Ακίμ θα βρει τη μητέρα του, θα την αγκαλιάσει έστω και σε έναν μακρινό τόπο προσφυγιάς και θα τη ρωτήσει: "μαμά τι είναι ουρανός;"]