Η γυναίκα στην άκρη της θάλασσας - Χρυσάνθου, Ζωή (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνης, 2014)
Η στιγμή που ο 'Αρης έριξε τη ματιά του πάνω στον πίνακα κράτησε ένα δευτερόλεπτο, που ήταν όμως αρκετό για να αιχμαλωτίσει το βλέμμα του και να φέρει τα πάνω κάτω στη μέχρι τότε ήρεμη ζωή του. Ποια είναι αυτή η φλογερή κοκκινομάλλα που σχεδόν τον "περιφρονεί" γυρίζοντάς του την πλάτη και στρέφει το βλέμμα με περισυλλογή στον μακρινό ορίζοντα; Ποια είναι η ιστορία της και γιατί φέρει το σπάνιο όνομα της μητέρας του; Κι ακόμα, ποιος είναι ο άντρας που τη μια στιγμή στέκεται δίπλα του και την άλλη εξαφανίζεται από προσώπου γης, αφού πρώτα χώνει στην τσέπη του μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, με ένα μυστηριώδες αίνιγμα γραμμένο βιαστικά στο πίσω μέρος της; Τι μπορεί να συνδέει τον 'Αρη με μια γυναίκα του περασμένου αιώνα; Από εκείνη τη φευγαλέα στιγμή, ο 'Αρης, γοητευμένος από τη φιγούρα του πίνακα, αλλά και παρασυρμένος από το μυστήριο και το ανεξήγητο της υπόθεσης, βάζει σκοπό του να ανακαλύψει την ιστορία της. Στο τέλος της διαδρομής, θα βρεθεί μπροστά σε ένα συγκλονιστικό μυστικό που έμεινε κρυμμένο για χρόνια και που καθόρισε τις ζωές πολλών ανθρώπων στο πέρασμα του χρόνου. Είναι ο 'Αρης ένας από αυτούς; Κι άραγε, η ιστορία τελειώνει εδώ; Ένας ζωγραφικός πίνακας Μια γυναίκα Μια κατάρα Μια στιγμή Ένα ταξίδι