Το ξίφος του Θεού : μυθιστόρημα - Kuzneski, Chris (Χάρτινη Πόλη, 2017)
Σε ένα νησί στα ανοιχτά της Νότιας Κορέας, ένα αγόρι ανακαλύπτει μια σπηλιά λουσμένη στο αίμα. Η μυρωδιά του θανάτου είναι διάχυτη παντού. Σε λιγότερο από μια βδομάδα, όλοι οι κάτοικοι του χωριού εξαφανίζονται μυστηριωδώς... Στη Σαουδική αραβία, στις υπόγειες σήραγγες κάτω από την ιερή πόλη της Μέκκας, η νεαρή αρχαιολόγος Σάρι Σάσμιν ανακαλύπτει ένα σημαντικότατο εύρημα. Όταν όμως εκεί γίνεται ένας φόνος και αποφασίζουν να σφραγίσουν τον χώρο της ανασκαφής, η Σάρι αντιδρά και καταλήγει αιχμάλωτη και βαριά χτυπημένη... Ταυτόχρονα, σε μια μυστική σπηλιά-κρατητήριο των Μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, έχει συμβεί κάτι αδιανόητο. Ο αμερικανός λοχαγός Τρέβορ Σμιτ και οι στρατιώτες του μοιάζουν να έχουν δολοφονηθεί κάτω από ανεξήγητες συνθήκες, αλλά τα πτώματά τους είναι άφαντα. Μεταξύ των κρατουμένων ήταν και ένας επικίνδυνος ισλαμιστής τρομοκράτης, αρχηγός της οργάνωσης "Στρατιώτες του αλλάχ". Οι απόστρατοι Τζόναθαν Πέιν και Ντέιβιντ Τζόουνς, πρώην μέλη της επίλεκτης στρατιωτικής μονάδας MANIACs, καλούνται να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Οι έρευνές τους θα τους οδηγήσουν στη Μέκκα όπου θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν να κάνουν με μια καλά οργανωμένη συνωμοσία που απειλεί να πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο Ιερό Πόλεμο. Ποιοι όμως κρύβονται πίσω από το σχέδιο ανατίναξης του Μεγάλου Τεμένους; Θα καταφέρουν να αποτρέψουν την καταστροφή και να σώσουν την ανθρωπότητα;