Ιστορία ενός ανδρογύνου : αθηναϊκό μυθιστόρημα - Ξενόπουλος, Γρηγόριος, 1867-1951 (Αδελφοί Βλάσση, 1996)
Απ' όλα τα μυθιστορήματα που έγραψε ο Γρηγόριος Ξενόπουλος είμεθα βέβαιοι ότι η "Ιστορία ενός ανδρογύνου" θα διαβαστεί περισσότερο και με την μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Δεν ενδιαφέρει απλά και μόνο η ιστορία του, η υπόθεσή του, αλλά και η από κοινωνικής άποψης επίδρασή του. Στο μυθιστόρημα αυτό η ηρωίδα απατά το σύζυγό της, γιατί αυτός το προκαλεί, αυτός το θέλει, αυτός το αξίζει.