Οι καταρράκτες - Rankin, Ian, 1960- (Αστυνομικό / Μεταίχμιο, 2017)
Μια φοιτήτρια εξαφανίζεται στο Εδιμβούργο... Δεν πρόκειται για οποιαδήποτε φοιτήτρια, είναι η κόρη ενός εξαιρετικά εύπορου και ισχυρού τραπεζίτη. Ο επιθεωρητής Ρέμπους, βασισμένος στο αλάθητο ένστικτό του, είναι σίγουρος ότι δεν πρόκειται για μια ακόμα επαναστατημένη νεαρή που θέλει να ξεφύγει από τον έλεγχο των γονιών της. Η άκρη του νήματος ξετυλίγεται χάρη σε δύο στοιχεία: μια ξύλινη σκαλιστή κούκλα μέσα σ' ένα μικρό φέρετρο και ένα παιχνίδι ρόλων στο διαδίκτυο, το οποίο διευθύνει ένας μυστηριώδης γκουρού του κυβερνοχώρου. Παλιά μυστήρια του Εδιμβούργου συνδυάζονται με τα σύγχρονα κάτω από παράξενες περιστάσεις, χάρη στην επιμονή του δύστροπου επιθεωρητή Ρέμπους. Ο Ίαν Ράνκιν δίνει έξοχα τη συναρπαστική πλοκή, και το Εδιμβούργο ρίχνει τη βαθιά γοτθική σκιά του σ' αυτή την ιστορία αναβίωσης του κακού.