Γυναίκα από μετάξι : μυθιστόρημα - Jefferies, Dinah, 1948- (Κλειδάριθμος, 2017)
Δυο αδελφές, δυο κόσμοι... και μια επιλογή που μοιάζει αδύνατη 1952, Γαλλική Ινδοκίνα. Η ατίθαση Νικόλ ζει στη σκιά της Σιλβί, της μεγαλύτερης αδελφής της. Όταν ο πατέρας τους, ένας πλούσιος έμπορος μεταξιού, αφήνει στη Σιλβί την οικογενειακή επιχείρηση, σ' εκείνη δίνει μόνο ένα παλιό κατάστημα υφασμάτων στη βιετναμέζικη συνοικία του Ανόι. Η Νικόλ ξανανοίγει με πείσμα το εγκαταλειμμένο μαγαζί, του δίνει ζωή και σύντομα γοητεύεται από την πολύβουη, γραφική γειτονιά... Στο Ανόι, όμως, βράζει το μίσος για τους Γάλλους. Όταν ξεσπάσει η εξέγερση, η Νικόλ, μισή Γαλλίδα και μισή Βιετναμέζα, θα βρεθεί ανάμεσα σε δυο κόσμους, ανάμεσα στην οικογένειά της και τους φίλους της, και ανάμεσα σε δύο άντρες: τον Τραν, τον φλογερό επαναστάτη, και τον Μαρκ, έναν αινιγματικό Αμερικανό τον οποίο διεκδικεί και η Σιλβί. Ποιον μπορεί να εμπιστευτεί, όμως, την ώρα που ο κόσμος γύρω της καταρρέει και όλοι μοιάζουν να φορούν προσωπεία; Μια συναρπαστική ιστορία σκοτεινών μυστικών, αδελφικής αντιζηλίας και αγάπης πέρα από τα όρια, στο φόντο μιας μαγευτικής χώρας που διψά για ελευθερία... Η Dinah Jefferies γεννήθηκε στη Μαλαισία το 1948. Από εννέα ετών ζει στην Αγγλία, αλλά αγαπάει βαθιά τη νοτιοανατολική Ασία και την Άπω Ανατολή και ταξιδεύει συχνά σ' αυτά τα μέρη. Το 1985, ο ξαφνικός θάνατος του δεκατετράχρονου γιου της άλλαξε τη ζωή της. Σήμερα ζει στο Γκλοστερσίαρ με τον άντρα της. Το προηγούμενο βιβλίο της, Η νύφη της Κεϋλάνης, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, έγινε Νο 1 best seller στην Αγγλία και είναι υπό έκδοση σε 21 χώρες. Η Jefferies αρθρογραφεί συχνά στην Guardian και άλλες εφημερίδες. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες γι' αυτή στο www.dinahjefferies.com ή να την ακολουθήσετε στο Twitter@DinahJefferies..