Ευνοημένοι της μοίρας : μυθιστόρημα - Ρασούλη, Εύα (Ελληνική πεζογραφία / Ωκεανός, 2016)
Στη φωτεινή κουζίνα του μεγάρου Ράμογλου, ανάμεσα στις γαργαλιστικές μυρωδιές των εδεσμάτων και στις ζεστές αγκαλιές της αξιαγάπητης Αιγύπτιας μαγείρισσας, μεγαλώνουν ευτυχισμένοι ο Κεμπ και η Αλίς. Εκείνος o όμορφος και ευφυής γυιός της νεαρής Αιγύπτιας. Εκείνη το χαϊδεμένο ξανθό διαβολάκι, μοναχοκόρη του εφοπλιστή και μεγαλοβιομήχανου Τζώρτζη Ράμογλου.... Αχώριστοι φίλοι αρχικά, θα μετατραπούν σε φλογερούς εραστές, και θ' αγαπηθούν με όλη την ένταση και το ακατάλυτο πάθος της νιότης τους, κόντρα στην ταξική κοινωνία μέσα στην οποία μεγαλώνουν. Τα κοινωνικά εμπόδια σύντομα θα τους χωρίσουν, και τα γεγονότα της ζωής τους θα τους οδηγήσουν σε διαφορετικούς δρόμους και σε μεγάλες περιπέτειες. Μεταξύ Παρισιού, Λονδίνου, Νέας Υόρκης, Καΐρου και Αθήνας, θα βρεθούν με ανθρώπους ενδιαφέροντες, εκκεντρικούς ή επικίνδυνους, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ζωή τους και θα διαμορφώσουν την ιστορία τους. Θα πάρουν δύσκολες αποφάσεις, και θα ζήσουν πολλές χαρές κι άλλες τόσες δυστυχίες, ώσπου να αποφασίσει η τύχη αν θα βρεθεί γι' αυτούς, το ήσυχο λιμάνι...