Η αντίπερα όχθη - Βουλγαράκη, Σοφία-Τζίνη (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνη, 2017)
Το μυθιστόρημα Η Αντίπερα Όχθη πραγματεύεται μια ιστορία που εκτυλίσσεται στη διάρκεια της κατάληψης της μεγαλονήσου Κρήτης από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής. Πρωταγωνίστρια, η δεκαεφτάχρονη Αρετούσα, που η ζωή της σημαδεύεται από ένα τραγικό γεγονός που αλλάζει εντελώς την ψυχοσύνθεσή της. Χρόνια μετά, η τύχη θα παίξει το δικό της παιχνίδι. Η κόρη της Αρετούσας και ο γιος του χειρότερου εχθρού της ερωτεύονται παράφορα. Η ρητή, όμως, απαγόρευση της Αρετούσας στον γάμο τους έρχεται να αμαυρώσει την ευτυχία τους. Οι δυο ερωτευμένοι οδηγούνται σε αδιέξοδο. Θα μπορέσουν άραγε να ξεπεράσουν τα ανυπέρβλητα εμπόδια που τους κατατρέχουν; Ποιο μυστικό μπορεί να κρύβεται πίσω από τη λυσσαλέα άρνηση της Αρετούσας στον γάμο τους; Με πλούσιο περιγραφικό λόγο, γλώσσα ρέουσα, διαλόγους δυνατούς και ρεαλιστικούς, η συγγραφέας μάς δίνει στην ουσία μια κλασική αληθινή τραγωδία, στην οποία η ευτυχία, η δυστυχία, ο προβληματισμός, η τυφλωμένη από μίσος εκδίκηση, όλα αυτά, μπλεγμένα μεταξύ τους, υφαίνουν την ίδια τη ζωή. Η "Αντίπερα Όχθη" είναι ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα, που η τραγικότητα και το συναίσθημα, σε μια αγκαλιά σφιχτή, πορεύονται αντάμα.