Λακριμόσα, δαμάζοντας το όνειρο : μυθιστόρημα - Φραγκούλη, Δήμητρα, 1972- (Ελληνική λογοτεχνία / Ωκεανός, 2015)
Πάτρα 1941: Λίγο πριν κατακλύσει τη χώρα η φρίκη της γερμανικής κατοχής, η έφηβη Αθηνά φέρνει στον κόσμο ένα κοριτσάκι, καρπό του έρωτά της με τον νεαρό Νίκο. Όταν εκείνος χάνεται στο παγωμένο αλβανικό μέτωπο, η Αθηνά βυθίζεται στη θλίψη, θρηνώντας τον χαμένο της έρωτα. Και η πόλη βομβαρδίζεται ανελέητα... Πάτρα 1960: Η δεκαεννιάχρονη Όλγα, η μοναχοκόρη του πλούσιου επιχειρηματία Παναγή Κουλουμπή, γνωρίζει τον γοητευτικό και μυστηριώδη Μάνο, του παραδίνεται ολοκληρωτικά και ξεκινάει μαζί του ένα ταξίδι στον απόλυτο έρωτα. Καθώς όμως η αγάπη τους μεγαλώνει, το κουβάρι της ζωής ξετυλίγεται και μυστικά κρυμμένα για δεκαετίες απειλούν να αποκαλυφθούν... Ποιός είναι ο Μάνος τελικά; Τί γίνεται όταν όλοι οι κανόνες, όλοι οι ηθικοί φραγμοί σείονται συθέμελα; Πόσο δύσκολο είναι τελικά για την Όλγα να χαράξει το δικό της μονοπάτι της απώλειας; Τη δική της Λακριμόσα;