Μες στη βροχή : μυθιστόρημα - Οράτου, Νινέττα (Ελληνική πεζογραφία / Ωκεανός, 2014)
Η γέννηση της Αγγελικής σφραγίστηκε από την ηχηρή απουσία του πατέρα της ένα φθινοπωρινό βροχερό απόγευμα. Οι γυναίκες γύρω της αποτέλεσαν από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης της τον μικρόκοσμό της. Γυναίκες που τη ζωή τους όρισε η απουσία των αντρών, η μοναξιά, η απώλεια, ο πόλεμος, η προσφυγιά, ο θάνατος... Γυναίκες που δεν μπόρεσαν να ζήσουν όπως ονειρεύτηκαν... Η Αγγελική, δεμένη μαζί τους στη ρουτίνα και στη θαμπή μοίρα τους, περιμένει, προσδοκά και ονειρεύεται τον έρωτα. Κι όταν τελικά αυτός θα έρθει, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα οδυνηρό δίλημμα: να αφεθεί να ζήσει αυτόν τον έρωτα ακόμα κι αν είναι έρωτας όλο βροχή; ΄Η να προσπεράσει την ανάγκη και την λαχτάρα της γι' αυτόν και να χαθεί και πάλι στα όνειρά της, στην προσμονή και στην καταχνιά;