Στο νησί της Άρτεμης : μυθιστόρημα - Ζαμουζαρίδου-Νάκκα, Φωτεινή, 1939- (Εμπειρία Εκδοτική, 2015)
Η ιστορία διαδραματίζεται στη Λέρο, στα Δωδεκάνησα, με φόντο τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Φωτεινή, τριών μόλις χρονών, βιώνει καταστάσεις που η νηπιακή της φαντασία μεγενθύνει και μυθοποιεί. Πρόσωπα της καθημερινής ζωής, απλοί νησιώτες που άντεξαν στην Τουρκοκρατία και την Ιταλοκρατία, έρχονται τώρα αντιμέτωπα με τη σκληρή πραγματικότητα ενός αδυσώπητου πολέμου, υπομένοντας στωικά τις δοκιμασίες που ξεδιπλώνονται στο πέρασμα των χρόνων. Τραγικές καταστάσεις, έρωτες, ανθρώπινα πάθη, αγάπη και πόνος, μυθοπλασία, λαογραφία ξετυλίγονται στις σελίδες του βιβλίου. Ένα αληθινό μυθιστόρημα, φόρος τιμής σ' αυτούς που η ανάμνησή τους δεν άφησε να χαθούν στη λησμονιά.