Πικρό μέλι στα χείλη - Κακαβογιάννη, Μαρία (Ελληνική πεζογραφία / Ωκεανός, 2013)
Ένα λάθος στα πρώτα βήματα της κοριτσίστικης ζωής της, καθόρισε το σήμερα, το αύριο, το τώρα, ίσως και το πάντα... Ένα λάθος που η σκιά του έκλεψε το γέλιο και τα όνειρα, και συνάμα σκλήρυνε και δυνάμωσε την ψυχή της, κάνοντάς την ικανή να παλεύει με δράκους αληθινούς της ζωής, και ψεύτικους του μυαλού... Είναι η αναδρομή σε μια ζωή που χαράχτηκε λάθος η πορεία της. Η αναφορά σε όλους όσοι υπήρξαν σημαντικοί σε αυτήν την πορεία και για καλό και για κακό... Ένα ταξίδι ζωής που ξεκινάει στην Κούβα ζυμωμένο με έρωτα, αγάπη κι απελπισία, και συνεχίζεται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με γεύση από πικρό μέλι στα χείλη, που παντρεύει την απογοήτευση με την ευτυχία σε μια διαδρομή ζωής ενός παιδιού που μεγάλωσε απότομα, μιας γυναίκας που στερήθηκε τον έρωτα, τον σύντροφο, την αληθινή αγάπη. Όλα αυτά όταν αποφάσισαν άλλοι για τη ζωή της... Και τώρα, όταν η απόσταξη των συναισθημάτων φτάνει πια στο τέλος της, τώρα τί;