Το παιδί της Στάζι : μια υπόθεση για την Κάριν Μίλερ - Young, David (Ξένη πεζογραφία / Κέδρος, 2017)
ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΝ ΜΙΛΕΡ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 1975 Όταν η υπολοχαγός Κάριν Μίλερ καλείται να διαλευκάνει τον φόνο μιας έφηβης που το πτώμα της ανακαλύφθηκε στη νεκρή ζώνη περιμετρικά του Τείχους του Βερολίνου, σκέφτεται ότι έχει δει πολλές φορές το ίδιο έργο. Μόλις φτάνει στον τόπο του εγκλήματος, συνειδητοποιεί ότι η υπόθεση αυτή δεν θυμίζει καμία άλλη αντίστοιχη. Απ' ό,τι φαίνεται, το κορίτσι προσπαθούσε να δραπετεύσει - όχι όμως από την Ανατολική προς τη Δυτική Γερμανία, αλλά το αντίστροφο - και, όπως θα αποδειχθεί, το σκηνικό του φόνου ήταν σκηνοθετημένο. Η Μίλερ είναι μέλος της Αστυνομίας του Λαού, ωστόσο σε ένα καθεστώς όπως αυτό της Ανατολικής Γερμανίας η δύναμή της είναι περιορισμένη. Οι αξιωματικοί της Στάζι της ζητούν να ανακαλύψει την ταυτότητα του δολοφονημένου κοριτσιού, αλλά στην πορεία τη βγάζουν από την υπόθεση με την αιτιολογία ότι έχει υπερβεί τα όρια της δικαιοδοσίας της. Εκείνη όμως δεν πτοείται. Συνεχίζει την έρευνα και οδηγείται σε επικίνδυνα μονοπάτια και επώδυνες αλήθειες. ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: «Ανατριχιαστικό». Daily Telegraph «Συναρπαστικό». Sunday Express «Εξαιρετικό. Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα για την εποχή του Ψυχρού Πολέμου που μου θύμισε τις καλύτερες δουλειές του Ρόμπερτ Χάρις». Mason Cross, συγγραφέας του μυθιστορήματος The Samaritan «Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Χάρη στην αριστοτεχνική πλοκή και στον εκπληκτικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η ζωή πίσω από το Τείχος του Βερολίνου, το εν λόγω μυθιστόρημα είναι ένα εξαιρετικό ντεμπούτο». David Jackson, συγγραφέας του μπεστ σέλερ Cry Baby «Ο Young αποδίδει με απαράμιλλη δεξιοτεχνία τον φόβο και την παράνοια που επικρατούσαν στην κοινωνία της Ανατολικής Γερμανίας... Πραγματικά μου άρεσε το μυθιστόρημα αυτό και το συστήνω ανεπιφύλακτα». The Crime Warp