Λαιμαργία : τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα - Prose, Francine, 1947- (Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, 2006)
Μια πολύ ενδιαφέρουσα διερεύνηση της τόσο βασανιστικής μας σχέσης με το καλό φαγητό. Στη "Λαιμαργία" καταγράφεται και εξηγείται -με τρόπο συναρπαστικό- η μακρόχρονη σχέση των απολαύσεων του τραπεζιού με την αμαρτία. Διασκεδαστικό αλλά και με πολλές πληροφορίες... ένας μικρός θησαυρός απανθισμάτων τα οποία σκοπεύω να κλέψω ασυστόλως". (Anthony Bourdain, Συγγραφέας των "Kitchen Confidential" και "A Cook's Tour") "Πόσο μεγάλη χαρά προσφέρει στο θνητό μας πνεύμα η Francine Prose, καθώς ροκανίζει τα μεταφυσικά κόκαλα του φαγητού και της όρεξης μας, ενώ με κάθε της διανοητικό δάγκωμα φέρνει τον αναγνώστη όλο και πιο κοντά στο αναπόφευκτο συμπέρασμα, ότι η ποσότητα που κάθε μετρημένος Αμερικανός ταυτίζει με τη λαιμαργία είναι ασύμμετρη, μια διαστρέβλωση του θανάσιμου αμαρτήματος -η πολιτισμικά αποδεκτή αηδία για το σώμα και τη φυσική του μοίρα. Ούτε θεϊκή οργή δεν θα μου έκοβε την πείνα για το απολαυστικό βιβλίο της F. Prose. (Bob Shacochis, Συγγραφέας του "Domesticity: A Gastronomic Interpretation of Love)