Χρονογραφία : από τους απώτατους χρόνους μέχρι την εποχή του Ιουστινιανού: Βασισμένη σε απωλεσθέντα συγγράμματα αρχαίων χρονογράφων και ιστορικών - Μαλάλας, Ιωάννης, 6ος αι. (Ηλιοδρόμιον, 2001)
Ο χρονογράφος Ιωάννης Μαλάλας καταγόταν από την Αντιόχεια. Έζησε τον 6ο αιώνα μ.Χ. επί εποχής των αυτοκρατόρων Αναστασίου, Ιουστίνου, Ιουστινιανού και Ιουστίνου Β΄.