Σουμεριακοί μύθοι - Ward, Αύρα (Ερμής, 2006)
Οι μύθοι χωρίζονται σε θεϊκούς και βασιλικούς. Οι θεϊκοί είναι άσματα επαίνου και έξαρσης προς όλους τους σημαντικούς θεούς του σουμεριακού πάνθεου. Οι βασιλικοί είναι επαινετικοί, και έχουν γραφτεί κυρίως για τους βασιλείς της Τρίτης Δυναστείας της Ουρ και της Δυναστείας του Ίσιν, η οποία ακολούθησε.