Οι σαρανταδύο μάρτυρες του Αμορίου - Ευώδιος, Μοναχός (Αγιολογική βιβλιοθήκη, 1989)
Σε πρωτότυπο και μετάφραση η συναρπαστική ιστορία των 42 αξιωματούχων του Βυζαντινού στρατού του 8ου αι. που μετά από εφτάχρονη αιχμαλωσία και μάταιη προσπάθεια από τους Άραβες να τους προσηλυτίσουν στο Ισλάμ μαρτύρησαν γιά την πίστη τους.