Λεξικό αρχαίων βυζαντινών και λόγιων φράσεων της νέας ελληνικής : με παράρτημα εύχρηστων λατινικών φράσεων - Μαρκαντωνάτος, Γεράσιμος Αν. 1938- (Guten berg, 1994)
Στο «Λεξικό» τούτο περιέχονται όλες εκείνες οι φράσεις που προέρχονται από την Αρχαία Ελληνική, τη Βυζαντινή και τη Λόγια, και είναι εύχρηστες στη νεοελληνική μας γλώσσα ( . . .) Όλες αυτές τις φράσεις συγκεντρώνουμε λεξικογραφικά στο παρόν έργο, συνοδεύοντάς τες με τα απαραίτητα εκείνα ερμηνευτικά στοιχεία που βοηθούν στην όσο το δυνατόν καλύτερη κατανόηση και ευστοχότερη χρήση τους. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)