Άπαντα ποιητικά - Καβάφης, Κωνσταντίνος Π., 1863-1933 (Ύψιλον βιβλία, 1999)
Η παρούσα έκδοση συγκεντρώνει σε έναν τόμο το σύνολο της μέχρι σήμερα ποιητικής παραγωγής του Κ. Π. Καβάφη. Τηρήθηκε η καθιερωμένη κατάταξη σε τρεις ενότητες που περιλαμβάνουν: α) Τα 154 "Ποιήματα" που δημοσίευσε και αναγνώρισε ο Καβάφης. β) Τα 75 "Ανέκδοτα" ως το 1968 ποιήματα που βρέθηκαν στο Αρχείο του ή σε χέρια φίλων του, και γ) Τα 27 ποιήματα που δημοσίευσε μεν ο ίδιος από το 1886 ώς το 1898 αλλά που αργότερα τα αποκήρυξε. Όλα τα ποιήματα παρουσιάζονται με τη χρονολογική σειρά της πρώτης τους δημοσίευσης, ενώ τα "Ανέκδοτα" σύμφωνα με τη χρονολογία σύνθεσης. Στο "Χρονολόγιο" πάντως, που περιλαμβάνεται στο τέλος του βιβλίου, καταγράφεται όλο το ποιητικό - αλλά και πεζογραφικό - έργο του Καβάφη με απόλυτη χρονολογική σειρά σύνθεσης και πρώτης δημοσίευσης.