Ο Πολυξερίξ : ένα νορβηγικό λαϊκό παραμύθι για την προσχολική ηλικία - Χατζημανώλη, Άννα, 1954- (Κίρκη, 1991)
Ο Πολυξερίξ, ένα νορβηγικό λαϊκό παραμύθι, σατιρίζει, με καυστικό τρόπο, όσους θέλουν να κάνουν τον έξυπνο και τον παντογνώστη.