Μεγάλοι μύστες : Ράμα, Κρίσνα, Ερμής, Μωυσής, Ορφέας, Πυθαγόρας, Πλάτωνας, Ιησούς - Schure, Edouard, 1841-1929 (Κάκτος, 2000)
Ένα σύγγραμμα για τους σημαντικότερους εκπροσώπους της εσωτερικής διδασκαλίας που γνώρισε η ανθρωπότητα: Ράμα, Κρίσνα, Ερμής, Μωυσής, Ορφέας, Πυθαγόρας, Πλάτωνας, Ιησούς. (. . .) Μια επιλεκτική ιστορία των θρησκειών, με ιδιαίτερη έμφαση στο μυστικιστικό χαρακτήρα της θρησκευτικής εμπειρίας, το έργο του Edouard Schure «Οι Μεγάλοι Μύστες» ζητά να βρει μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας ανάμεσα στη Φιλοσοφία, την Επιστήμη και τη Θρησκεία, μέσα από την αποκατάσταση της αρχαίας έννοιας της «θεοσοφίας».