Η νεοελληνική λογοτεχνία : κοινωνικοπολιτικοί προβληματισμοί - Καλοδίκης, Περικλής Ν.
Θεωρία της λογοτεχνίας - Οι λογοτεχνικές έννοιες - Η μεσαιωνική μας γραμματεία και λογοτεχνία - Η λογοτεχνία της Κρήτης - Ο διαφωτισμός - Ρήγας - Κοραής - Ανώνυμος - Η λογοτεχνία της επανάστασης του 21 - Απομνημονεύματα - Σολωμός - Κάλβος - Η σκλαβιά και το 21 στη σύγχρονη λογοτεχνία Θ. Πετσάλη "οι μαυρόλυκοι, Δ. Φωτιάδη "το Μεσολόγγι", Β. Ρώτα "Κολοκοτρώνης"