Τα μικρόβια δεν είναι για να μοιραζόμαστε - Verdick, Elizabeth (Βιβλία συμπεριφοράς, 2007)
Φτερνίσματα, βήχας, μύτες που τρέχουν, φτυσίματα, βρομιές; Πράγματα καθημερινά. Ποτέ δεν είναι νωρίς για να μιλήσουμε στα παιδιά για τα μικρόβια, για να τους δείξουμε τρόπους να μένουν καθαρά και υγιή. Με απλές φράσεις και διασκεδαστικές εικόνες το βιβλίο μαθαίνει στα παιδιά πότε, γιατί και πώς πλένουμε τα χέρια μας. Το πλύσιμο των χεριών είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμήσουμε τα μικρόβια και να τα εμποδίσουμε να εξαπλωθούν. Ένα βιβλίο για να το μοιραζόμαστε: το διαβάζουμε δυνατά στο σπίτι, στο σχολείο, στον παιδικό σταθμό, οπουδήποτε ζουν, συγκεντρώνονται και παίζουν παιδιά