Practical method for beginners = Μέθοδος για αρχάριους : πιάνο - Czerny, Carl (Φ. Νάκας, 1990)
Carl Czerny. Αυστριακός συνθέτης που γεννήθηκε στη Βιέννη το 1791, τη χρονιά του θανάτου του Mozart. Ήρθε σε επαφή με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία, κάνοντας τα πρώτα μαθήματα πιάνου με τον πατέρα του, Wenzel Czerny. Ο Czerny ήρθε από νωρίς σε επαφή με τους μεγαλύτερους μουσικούς της εποχής του. Η γνωριμία του με τον Beethoven καθώς και με τον Clementi τον βοήθησαν να εξελιχθεί στην τεχνική του πιάνου. Ανάμεσα των σημαντικότερων μαθητών του ήταν και ο Liszt. Ο Czerny έζησε τη μετάβαση στην πιανιστική τέχνη, από το στιλ των J. S. Bach - C. Ph. Emmanuel Bach (και αργότερα Haydn και Mozart) στο ύφος του όψιμου Beethoven και του Chopin, στη μετάβαση δηλαδή στο δεξιοτεχνικό παίξιμο της εποχής του ρομαντισμού. Συνέβαλλε αναμφίβολα και ο ίδιος στη μετάβαση αυτή, ως δάσκαλος αλλά και ως συνθέτης.