Piano method = Μέθοδος πιάνου : op. 101 - Beyer, Ferdinand (Φ. Νάκας, 1990)
Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να εισαγάγει τους αρχάριους στην τέχνη του πιάνου με τον πιο εύκολο τρόπο. Χωρίς να έχει μεγάλο όγκο, ακολουθεί μια αυστηρά προοδευτική σειρά λόγω του ότι είναι προορισμένη για παιδιά ακόμη και της τρυφερότερης ηλικίας. Γι' αυτό το λόγο μπορεί κανείς να καταλάβει, νομίζω, ότι δεν είναι δυνατό να γίνει και πλήρης και επεξηγηματική ανάπτυξη όλων των δυσκολιών, ποικιλμάτων κ.τ.λ. Αυτή είναι μια απλή εισαγωγή στα προκαταρκτικά γυμνάσματα, που προσφέρει τη δυνατότητα να ασχοληθεί ο μαθητής κατά το πρώτο και ίσως και κατά το δεύτερο έτος της σπουδής του. Η ανάγκη έργων αυτού του είδους, καθιστά το παρόν βιβλίο χρήσιμο στους μουσικά μορφωμένους γονείς για να προετοιμάσουν τα παιδιά τους για τον καθηγητή του πιάνου. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)