Εισαγωγή στην επιχειρησιακή έρευνα - Χιωτίδης, Γιώργος (Τζιόλας, 2013)
Η Επιχειρησιακή Έρευνα (Operations Research) ασχολείται με την ανάλυση, το σχεδιασμό και την εφαρμογή ποσοτικών μεθόδων σε προβλήματα αποφάσεων που συναντώνται στη διοίκηση επιχειρήσεων ή άλλων οργανωμένων συστημάτων. [...] Στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου εξετάζεται ο Γραμμικός Προγραμματισμός, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τα πρότυπα και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί για την επίλυση προβλημάτων στο πεδίο κυρίως της οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)